2012. június 22., péntek

Napozás és ami kell hozzá

Végre jó idő!!!Persze a kánikulát senki se bírja (legalábbis az én környezetembe). Nem rég voltunk Orfűn Akvaparkba,és sajnos az emberek többségét nem hatja meg a 11-15 óráig lévő naptilalom.Sajnos én se voltam végig árnyékba kicsit meg is égtem,de nem vészesen hál istennek a mai csodás termékeknek köszönhetően ma már nem is fáj csak egy nagyon picit a vállam.
Nálam a naptej nagyon fontos!!Én nyárra ha lehet több flakonnal veszek mert egy úgyse elég,és augusztusba már nem is kell a 30 faktor ha egész nyáron barnultál.A rossmanos naptejjel megjártam,de nem akartam venni egy flakon naptejet majdnem 4000-t.Maradtam a jól bevált DM-nél.És igen nem csalódtam.:)
Ő lenne az egyik.Ő egy sensivite(tehát illat és tartósítószer mentes)naptej 30-as faktorral.Azért próbáltam ki mert a bőrömön még egy kicsit látszik az előző naptej hagyta foltok.De nagyon meg voltam vele elégedve.A barátomat is ezzel kentem aki szintúgy érzékeny bőrű.És nagyon bejött neki is.Bár kicsit nehéz elkenni és ragacsos érzés marad utána,és az illata se túl izgalmas,de úgy gondolom ennyit bevállalok azért hogy ne legyek kiütéses.Ár érték arányba is viszi a prímet.Kb. 1300 ft volt de pontos árat nem tudok mondani.
Őt nem rég vettem,ő csak egy 15 faktoros és karotinos.Még nem használtam sokat mert előbb a 30-ast akarom elhasználni.De múlt évbe volt nekem egy karotinosom szintúgy DM-s.Én  azt vettem észre tényleg intenzívebben barnultam,és a színem is tovább megmaradt.Bár nem sensitive de ha eddig nem lett bajom a DM-től akkor ezután se lesz.A krém nagyon jó mert könnyen fel is tudod vinni és el is tudod kenni.Mivel fújós így tényleg nem nagy szám se a hátat se semmit bekenni akár egyedül is.:)Olyan 1500 körül volt.
Ő nem naptej de a napvédelemhez tartozik.A hajamat védi.:) Nagyon jó illata van,két fázisú szóval összerázod és már fújhatod is a hajadra.Azt hogy hányas faktorú nem tudom,de nagyon szeretem mert igazán puha lesz tőle a hajam.És nem is olyan sprőd a víz után.Árat nem tudom mert akcióba vettem,de olyan ezer körül mozoghat.

És akkor a napozás utáni hűsítés....Erről sokan nem írnak pedig szerintem ez is hozzá tartozik a napozáshoz.Van aki egyszerű testápolóval keni magát,na az nekem nem elég.Nekem ilyenkor szomjazik a bőröm és mindent felvesz.
Ő a kedvencem.Igaz árába veri a drogériásakat de a használata és a hatása...mennyei.
Nem ragad,egyszerű felvinni,az illata nagyon kellemes,és nagyon nyugtató hatással van a bőrre.Én imádom! Nem hagy ragacsos érzetet azonnal felszívódik!Az ára eléggé húzós olyan 4000 körül mozog.Viszont szerintem megéri az árát.Ha olyat kerestek ami nem csak megnyugtatja hanem hidratálja a bőrt akkor nagyon ajánlom.

Na azt hiszem őt nem kell bemutatni.Csomagba lehet venni a DM-be.Egy naptejjel ami nekem már múlt évbe kifogyott.Viszont ez a hűsítő..huh főleg ha a jéghűtőből veszed ki.Van benne aloe vera ami még inkább nyugtató.Az állaga kicsit ragacsos de ha beszívódik már észre se veszed.Ha nagyon piros vagyok mindig ezt használom.Egyszerűen mennyeien le tud hűsíteni.árát nem tudom.
Na hát őt Balcsin vettem múlt évbe,mert elfogyott a hűsítőnk és se egy drogériába se Sparba vagy lidlibe nem volt hűsítő.Egy utcai árustól vettem,de kellemesen csalódtam.Tényleg jól hidratálja a bőrt és az éget bőrünk se fájt úgy.Úgy gondolom 900 ft-t megért.Fújós tehát egyszerű felvinni,és elkenni.Gyorsan felszívódik,és szerintem van benne egy kis menta mert érzem ahogy hűl le a bőröm.(nem tudom máshogy megfogalmazni.:D) Bár már nincs sok benne de nagyon tudom ajánlani.Azt hiszem Olasz gyártmány.
Most pedig letisztáznám hogy használhatsz bármilyen naptejet,1000-től 10 000 ft-t is,ha nem kened folyton újra magad kb. óránként akkor le fogsz égni!Én se kentem magam sajnos főleg nem a kritikus órákban ezért kapott le a nap.Fényvédőre pedig szűksége van a bőrünknek,nem is kicsit.Amikor extrém Uv sugárzás van inkább ne menjünk napra,nem csak azért mert kenhetjük a bőrünket ilyen meg olyan hűsítőkkel.Hanem azért is mert a bőrünk nem felejt,és ha 30 évesen úgy akartok kinézni mint egy 40 vagy 50 éves akkor persze menjetek nyugodtan.:)


1 megjegyzés: