2012. december 1., szombat

Gyümölcsökben a sav...

Gondolom hallottatok már a gyümölcssavas mély hámlasztásról.Ez a leírás szerint egy nagyon nagyszerű,és fiatalságmegőrző kezelés..na meg ilyenek.
Én ennek az otthoni változatát csinálom.Hallottam egyik barátnőmtől hogy ő volt ilyen kezelésen,ami nagyon jó volt és használt is,aztán rájött hogy a lényegét ő is otthon meg tudja csinálni.
Én kipróbáltam,tehát tesztelve.Az én bőrtípusomnak(főleg most hogy egész hónapba fent vannak a csúnya pattanások,okát sajnos nem tudom) nagyszerűen megfelel.Nem kerül sokba csak egy citromba. A lényeg:
-Jó alaposan megtisztítod az arcbőröd egy lemosóval.
-Fogsz egy citromot vágsz belőle egy szeletet(fontos hogy frissen legyen felvágva,és az nem baj ha a héját belereszelték egy sütibe).
-A citromot kicsit széthúzgálod? Nem tudok rá jobb szót.A lényeg hogy ne a hártyás felével hanem a gyümölcs hússal dolgozz!
-Az arcodon finoman elkezded kenegetni.Vigyázz a szemedre!
-A citrom el fog mállani és csak a hártyás rész marad ott,meg a héja.
-Lemosod ha a citrom elmállott.Ez Kb. 5 perc de változó.
-Szépen lassan nem dörzsölő mozdulatokkal langyos vízben lemosod az arcodról.És a törölközővel is csak itasd ne dörzsöld!
-Jöhet egy  akár éjszaki hidratáló is,a lényeg hogy minél tartalmasabb legyen.
Kicsi pír maradhat az arcotokon,ha esetleg kipróbálnátok.Nem mondom hogy mindenkinek be fog válni,de nekem bevált.Ja és még valami hámlasztás közbe ha kicsit csip az nem baj,akkor dolgozik.Viszont ha rákvörösek lesztek akkor azonnal mossátok le.Ezt se bírja mindenki.


1 megjegyzés: