2015. február 4., szerda

Real London (vagyis az én szememmel)

Eléggé sok kérdés kaptam az ügyben hogy milyen Londonban élni. Nos én nem épp bent a nagyvárosban lakok,hanem a közelében,de eléggé sokat járok be(értsd havonta 2-3 alkalom) és vannak bent lakó barátaim is. Így azt hiszem egy nagyjából hiteles képet tudok adni arról hogy milyen is egy világvárosban lakni. Leszögezném ez az én látáspontom.


Amikor kijöttem azt hittem hogy majd mennyire más lesz itt minden,és majd én mint egyszerű emberke meglátom a nagy nyugatot. Hát ez csak félig meddig sikerült. Több lehetőséged van mint Magyarországon ez tény. De hogy milyenek az elvárások arról vitatkoznék. Ez persze emberfüggő,ki mit ad a latba,de azt hittem itt minden olyan gördülékenyen megy. Hát korán sem.

Buszt sztrájk!  Igen mert az eléggé sok van,annak ellenére hogy eléggé jól keresnek a buszosok,bár én nem látok bele az ő életükbe,és tény hogy itt az utak felén parkoló autók vannak. Nekem itt kéne vezetnem én két perc alatt összetörnék valamit. Egyszerűen Crazy!! Az semmi hogy csak egysávos utak vannak,jó vannak több sávosok is, de ezeken az egysávos utakon még parkoló autók is vannak. Itt nincs nagyon hely garázsra,vagy beállóra...de nincs ám! Az egysávos úton kell parkolni hogy a buszok meg az autók egymásra várva menjenek el a szemben lévő sávba,már ha van hely,mert ugye mind a két félen parkolnak az autók.És természetesen ha meghúzzák a kocsit busszal vagy másik kocsival akkor az nem a parkoló fél hibája. És még Indiára mondják hogy milyen a közlekedés...pfff.
És nem utolsó sorban ha csak bejárogatsz Londonba,és nincs traver card-od (kb. olyan mint a bérlet,annyi különbséggel hogy így is vont le pénzt,de kevesebbet)akkor akár 30 fontot is el lehet járkálni egy hétvégén. nem kevés!

A lakások! Túlárazottak. És még csak nem is első zóna vagy ilyesmi. Átszámolni nem szeretném de 400 fontnál kezdődik egy szoba.És konyha fürdő közös. Vagy jobb esetben saját fürdő. De azért már 500 vagy többet kell perkálni. Akkor ott van hogy akikkel laksz mennyire adnak a környezetükre. Hát láttam már olyan lakást ahol annyira nem érdekelte őket hogy bogarak másztak a szekrényben,a konyha siralmas volt.nem részletezném. De ez is relatív,nem vagyok rasszista de nekem európai szemmel koszos volt viszont az ott lakó nem euroapaiaknak meg tiszta....No comment! Egy ilyen házat meglátna a Council..(az olyan mint otthon az önkormányzat) egyből büntetés,de ezt a sok bevándorló akik alig beszélnek angolul nem tudják így nekik megfelel.

Londonban sose unatkozol!
Hát ez se egészen igaz. Tény hogy szép nagy város,de amíg nem tudod hol,merre,mit lehet csinálni csak csatangolsz,és már láttad a látványosságokat akkor azért eléggé nyomasztó tud lenni. Itt mindenki siet.Mindenki fel akar férni a metróra mert a következő ami 3 perc múlva jön az már késő.

Mindegy hogy nézel ki!
És tényleg. Annyi féle ember van hogy ha bármilyen "divatbakit" elkövetsz ,senki se fogja megszólni. Illetve én még nem vettem észre. Pedig az angoloknak van egy ízlésük...no comment..
A másik ami számomra még kiakasztó,azt hiszik itt mindenki követi a divatot.Hát nem éppen,persze vannak csuda jól felöltözött nők és férfiak de nem igazán tűnnek ki a tömegből. Valahogy nem kerítenek itt olyan nagy feneket az öltözködésnek.

Nos elsőre ennyi lenne. Ha szeretnétek második részt jelezzétek!:)

4 megjegyzés:

 1. Olyan érdekes volt ezt a bejegyzést olvasni..:) Júniusban megyek ki 10 napra én is és már az is eléggé fura lesz. :)

  VálaszTörlés
 2. Olyan érdekes volt ezt a bejegyzést olvasni..:) Júniusban megyek ki 10 napra én is és már az is eléggé fura lesz. :)

  VálaszTörlés
 3. Én is laktam kint 2 évig. Tudnék mesélni. Mi a második zónában laktunk a northen line vonalán. naponta sétáltam át az Oxfort streeten:) Akkor lett lila a hajam. Vagyis egy festésnek köszönhetően kvázi rózsaszín. Senki meg sem nézett.. senki. imádtam:)

  VálaszTörlés
 4. Érdekes poszt, remélem lesz második rész :)

  VálaszTörlés