2013. szeptember 1., vasárnap

Bye-bye pattanás!

Eléggé pattanásos voltam az elmúlt időszakba,pontosabban tavasszal kezdődött,azután az is rátett hogy az orvosom azt mondta ne szedjem tovább a fogamzásgátlómat. Így aztán tényleg káosz lett az arcomon,nem is kicsi.Ami még ma is érezteti a hatását de azért az elejéhez képest sokkal jobb.Én rátaláltam arra a természetes módszerre ami nekem most bevált,még nem vagyok teljesen pattanásmentes de hagyni is kell a szervezetemet regenerálódni,és ez igen hosszú folyamat.Nem szeretném még tovább mérgezni magam olyan gyógyszerekkel amitől lehet h szép lesz a bőröm de hosszú távon kehet ártana.
Őket így tárolom a fürdőben,ez a kis tároló csak az enyém,én használom belőle a dolgokat.Direkt pattanásos bőrre van,illetve egy ami nem de ő meg azért van ott mert kézműves szappan természetellenes dolgok nélkül.

Az első az az álló szappan,ő egy citromfüves bio szappan.Nagyon szeretem mert vannak benne citromfű darabok is és a mindennapi tusolásnál már radíroz is.Kellemes illata van,bár nem marad meg sokáig a bőrön az illat de nem is ez lenne a cél.Ami hatalmas pozitívuma hogy nem szárit,nem habzik nagyon de én ezt is szeretem benne.Ha szembe kerül nem csip.Nagyon megkedveltem az ilyen kézműves szappanokat.:) nem tudom mennyi volt az ára mert ajándék volt,de piacokon tuti ti is találtok olyat aki ilyesmit árul.

A kis zacskóban ő is egy kézműves szappan de ő már direkt az arcomra van,csalán szappan.Piacon vettem egy öreg bácsitól aki mondta hogy a csalánszappan jó korpára és pattanásos arcbőrre.és tényleg.Na nem az első alkalom után,várni kell amíg kifejti a hatását,lehet hogy sokáig tart mire teljesen elmúlik a gyógyszer nyoma az arcomról,de azt hiszem a testem meg fogja hálálni ha nem tömöm túl méreganyagokkal.Viszont amit észrevettem hogy már első használat után nem fájtak annyira a csúnya dudorok.
Amúgy ilyen szappant lehet házilag is csinálni,de az nekem macerás lenne,kell hozzá szappan alap,a gyógynövényeket amit bele akartok rakni ki kell szárítani előtte..stb én inkább megveszem 300 ft körül és sokáig elég.:)

A napozás utáni gél-ről már írtam korábban.Ebbe a posztba azért került bele mert bár nem hiszem hogy sokan gondolnák,de a pattanásokkal is nagyon jól elbánik.Hiszen gyulladáscsökkentő hatása van és a pattanás is mi más ha nem gyulladás.Illetve az Aloe tartalom miatt is nagyon jól nyugtatja a bőrt.Persze ez helyettesíthető már Aloe tartalmú készítménnyel vagy még jobb ha van otthon maga a növény és a húsát arcra kenni este vagy reggel,vagy mindkettő de a lényeg hogy a letisztított arcbőrre kell keni.Nálam így ez a készítmény többfunkciós lett.:)


A kis sárga üveg....anyukám amikor meglátta hogy öntök belőle felriadt hogy mi az?Talán pisit kenek az arcomra? oda nyomtam az orra alá akkor jött rá hogy ez bizony kamilla.
Mert a kamilla is nagyszerű nyugtató hatással van mind belsőleg mind külsőleg.Ez a kis lötty nem már mint kamilla virága leforrázva,szóval tea:) Izésítés nélkül,csak nagyobb adag kamillára kisebb adag víz van öntve mint egy normál teánál.Én ezt tonik helyett használom,nekem nagyon szépen tisztítja is az arcomat és meg is nyugtatja.Nem marad rajtad az illat és nem is szárítja a bőröd mint egy normál tonik.

Illetve ha egy pattanással nem tudok elbánni akkor jöhet a Vichy terméke a pattanás leszárító:) És ez az egyetlen termék amit boltba vettem és az arcomra használom mostanában.

Na és nektek van valami bevált türkötök a pattanások ellen?

4 megjegyzés:

  1. Tetszett, szeretem az ilyen természetes dolgokat! :)

    VálaszTörlés
  2. Ha arra gondoltál, hogy viszlát pattanás akkor könyörgöm javítsd át a címet bye bye-ra, nem piszkálás vagy rosszindulat csak nagyon szemet szúrt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van most vettem észre hogy rosszul írtam,javítottam.

      Törlés